Τι είναι το φυσικό αέριο και γιατί να το επιλέξω;

Τι είναι το φυσικό αέριο και γιατί να το επιλέξω;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για το φυσικό αέριο ως μια νέα μορφή ενέργειας που παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα. Οι περισσότεροι, όμως, από εμάς δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι το φυσικό αέριο ούτε γιατί να το επιλέξουμε.

Για να δούμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φυσικό αέριο, το οποίο εμπιστεύονται αυτή τη στιγμή εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι το φυσικό αέριο;

Το φυσικό αέριο είναι φυσικό προϊόν που βρίσκεται στα κοιτάσματα της γης, συχνά μαζί με το πετρέλαιο αλλά όχι πάντα. Πρόκειται για μίγμα υδρογονανθράκων αέριας μορφής, με το μεθάνιο να αποτελεί το κύριο μέρος του (περίπου 85%).

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι είναι άοσμο και κάνει τέλεια καύση, δηλαδή δεν αφήνει βλαβερά κατάλοιπα στην ατμόσφαιρα. Ο χαρακτηριστική του οσμή οφείλεται μόνο σε ουσίες που του προστίθενται για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί δηλαδή κανείς να αντιληφθεί πότε υπάρχει διαρροή αερίου.

Τι είναι το φυσικό αέριο και γιατί να το επιλέξω;

Πλεονεκτήματα φυσικού αερίου

Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις, για να αποκτήσουν φυσικό αέριο. Η χρήση του συνδέεται με μια σειρά αξιοπρόσεκτων πλεονεκτημάτων:

  • Οικονομία: Το φυσικό αέριο είναι αυτή τη στιγμή η φθηνότερη πηγή ενέργειας με σημαντική διαφορά από το ρεύμα και το πετρέλαιο. Έτσι, η απόσβεση στην αρχική επένδυση έρχεται πολύ σύντομα, σε περίπου έναν χρόνο. Από εκεί και μετά, οι πολύ χαμηλότεροι μηνιαίοι λογαριασμοί για τις ανάγκες του σπιτιού θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε μεγάλο ποσό χρημάτων. Τι είναι το φυσικό αέριο και γιατί να το επιλέξω;
  • Αυτονομία: Η εγκατάσταση φυσικού αερίου μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε διαμέρισμα, προσφέροντας πλήρη αυτονομία, ακόμα και αν η πολυκατοικία δεν έχει φυσικό αέριο.
  • Υψηλή απόδοση και σταθερότητα: Με το φυσικό αέριο δεν παρατηρούνται τα προβλήματα που υπάρχουν με το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο κόβεται λόγω υπερφόρτωσης (π.χ. τους καλοκαιρινούς μήνες) ή κακοκαιρίας.
  • Ευκολία στη χρήση: Το φυσικό αέριο προσφέρει ευκολία χρήσης που δεν προσφέρουν οι άλλες πηγές ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε σε μόνιμη βάση ζεστό νερό, αλλά και να απολαμβάνετε καλύτερη απόδοση σε όλες τις συσκευές σας. Φυσικά, πολύ βολική είναι και η καθαρή χρήση του φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τον καυστήρα πετρελαίου που θέλει τακτικό καθαρισμό και εκλύει άσχημες οσμές.
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον: Μπορεί το φυσικό αέριο να είναι συμβατικό καύσιμο και να αποτελείται από υδρογονάνθρακες, όμως κάνει τέλεια καύση και έχει τη χαμηλότερη εκπομπή ρύπων. Έτσι, αυτή τη στιγμή θεωρείται η φιλικότερη προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας μετά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο μεγαλύτερος μύθος για το φυσικό αέριο και συγχρόνως το μοναδικό του μειονέκτημα, το οποίο στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, είναι το θέμα της ασφάλειάς του. Η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου υπόκεινται σε εξονυχιστικούς ελέγχους και αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επιπλέον, δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο, καθώς είναι σε αέρια μορφή και συνεπώς ελαφρύτερο. Έτσι, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση της διαρροής η ποσότητα του αερίου απομακρύνεται εύκολα και δεν συσσωρεύεται, όπως το υγραέριο.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να επωφεληθείτε από το φυσικό αέριο στο Energy-Offer.

Ζητήστε μία προσφορά

Έχουμε το πακέτο σύνδεσης που ταιριάζει στις ανάγκες σου.